top of page
Vaerksted_MG_0027.jpeg


Bag om DVI varmepumpen

Kabinet i søvandsbestandigt aluminium 

Varmepumpens kabinet er produceret i søvandsbestandigt aluminium med en tykkelse på 2,5 mm. Det er ikke uden betydning, da varmepumpen skal kunne modstå altslags vejr i mange år 

DVI har opnået den bedst mulige sammensætning af komponenter, og DVI er sikrer på at varmepumpen er godt beskyttet i alle salgs miljøer. 

billed72.jpeg
59EAAC10-7A7F-44DC-9315-5FB5355A4471.heic

Placering af kompressor

I den rørformede bund af varmepumpens kabinet, er kompressoren placeret. Efter montagen af kompressoren, fyldes røret op med isoleringsmateriale, dels for varmen fra kompressoren ikke går tabt og dels for at støjdæmpe den så godt som muligt.

Ved selve monteringen af varmepumpen, bliver den rørformede bund del nedgravet. Hvilket både stabiliseret ude delen og giver samtidig en støjdæmpende effektiv på kompressoren.

4122B28C-F452-4852-A719-23D7817626E4.heic

Fordamperens ribbeafstand 

Fordamperen er konstrueret med stor finneafstand, såledeles, at en vanddråbe ikke får kontakt mellem tofinner, da den så hurtigere ville fryse fast og behovet for afrimning ville blive større.

På fordamperen dannes konfensvand, når varmpumpen kører og når udetemperaturen kommer under 8-10 garder, bliver vand til rim på den kolde fordamper. Det er særlig udfordring i Danmark, hvor vi har meget fugtug vejr både efterår, vinter og forår.

Fordamperens runde design

 

Fordamperen er den del af varmepumpen, som tager energien ud af luften og jo større fordamper, jo mere effektiv varmepumpe

Fordamperen er placeret rundt i periferien af varmepumpen, hvilket giver en meget stor overflade på fordamperen. 

Det runde design gør, at en vind ikke kan blæse lige igennem varmepumpen, hvilket ville øge energibehovet til afrimning. 

Horisontal ventilator med stor diameter

 

For at skabe et luft flow igennem fordamperen, er alle varmepumper udstyret med en ventilator. De fleste varmepumper er på markedet har en fordamper og ventilatoren horisontalt, sådan at luften fra varmepumpen blæses lodret op.

Den lille smule støj fra luftens hvislen, som er uundgåelig, vil primært udbedre sig i luftstrømmens retning og da det er lige lodret op, er varmepumpen tæt på helt lydløs, når du står få meter fra den. 

For yderligere at minimere støjen leveres ude delen med den mest støjsvage ventilator, i en meget stor diameter. Den store diameter på ventilatoren, bevirker en lavere ventilatorhastighed, hvilket også er med til at nedbringe støjniveauet. 

DA033C0C-4A1F-4758-8BB6-B8E3B7A35981.heic
dvi_MG_0431.jpeg

Styring af luft flow

 

Det er vigtig med jævnt fordelt luft flow henover hele fordamperens overfalde. På traditionelt opbyggede varmepumper og da ventilatoren er rund og fordamperen er firkantet, vil flowet være større lige bag ventilatoren og mindst i hjørnerne. 

Ved den horisontalt placerede ventilator, vil der blive skabt et undertryk på bagsiden af fordamperen. Udenom fordamperen er en plade, hvori der er lavet rækker af huller som ventilatoren suger luften igennem. 

Størrelsen og placering af hvert enkelt hul, er nøje udregnet, for at sikre at luften fordeles helt jævnt over hele fordamperens overflade. På denne måde sikres en optimal udnyttelse af hele fordamperens stor overflade.

Ingen elektronik udendørs 

 

Varmepumpen kan problemfrit står udendørs i al slags vejr. Hele året rundt.

Derfor er der ikke noget elektronik ude i selve pumpen. Al styring og elektronik,  er placeret sammen med varmepumpen.s betjeningspanel i varmepumpens indemodul 

Ivarmepumpen ude del findes kun tilslutning for nogle enkelte kabler og således det muligt at lave en enkelt og fejlfri montage og lang holdbarhed 

bottom of page