top of page
OB4A6853_edited_edited.jpg

Grøn varme til grønne kirker 

Vi arbejder med tre varmepumpetyper 

Ravnholm Energi er totalleverandør af grønne energiløsninger til folkekirken inden for alle tre varmepumpeløsninger 

 

De tre varmepumpeløsninger er:

  1. Luft til luft varmepumpen, som blæser varm luft ind i kirkerummet. Det er en løsning til kirker, der ikke ønsker en vandbåret varmeløsning, men en varmepumpeerstatning for deres nuv. kaloriferer opvarmning. 

  2. Luft til vand varmepumpen er til de kirker, der ønsker et vandbåret varmesystem, som kan zoneopdeles. Det giver også mulighed for at etablere en central opvarmning i de kirker, der ikke har mulighed for at lave et jordvarmeanlæg. 

  3. Jord til vand varmepumpe - også kaldt et jordvarmeanlæg, der benytter et større jordareal til  nedlægning af jordvarmeslanger horisontalt. Der kan også laves en vertikalboring til de kirker der ikke har det nødvendige jordareal. 

Unik, støjsvag og diskret varmepumpe, der har en gennemtænkt designløsning og som giver mulighed for en valgfri og diskret placering

DVI varmepumpen er til præstegården, hvor det kræver, at man tager hensyn til bygninger og omgivelser. Det er et varmepumpedesign, som er helt unikt i forhold til andre varmepumpemodeller. 

Vores varmepumper er en gennemtænkt designløsning, som giver mulighed for en valgfri og diskret placering. Det betyder, at vores varmepumpemodeller kan placeres et stykke væk fra bygningen i f.eks tæt beplantning, hvor varmepumpen kan skjules. 

DVI Ravnholm Energi.jpg

Den pæne varmepumpe til præstegården 

Løsninger til de større bygninger 

Ravnholm Energi arbejder med store kaskade løsninger, som vi har stor erfaring med at installere i større ejendomme.

De gamle præstegårde bruger idag de gamle stalde til aktivteter, som kræver opvarmning.

 

Derfor  kan vi med DVIs flotte varmepumper lave kaskade løsninger op til 3x16 kW - i alt 48 kW. Det vil sige en varmepumpe, som kan levere varme op til 1.000 kvm boliger og funktions-bygninger. Denne løsning vil ligeledes være velegnet til mindre kirker.

De store pumper er til de mellemstore og store kirker og etablering af varmepumper som en fælles varmekilde til flere bygninger samtidig, som har vandbåren varmegivere 

 

Etablering af varmecentraler laver Ravnholm Energi i samarbejde med DVI, som assisterer med at dimensionere og installere de store luft/vand varmepumper. 

 

Med de store varmepumper kan vi lave varmecentraler fra 40 kW op til 200 kW i kaskade montering. 

Varmecantral ravnholm energi _edited.jpg

De store luft/vand løsninger

KITA TERMONOVA RAVNHOLM ENERGI 2.heic

De store luft/luft løsninger

De store luft til luft varmepumper er til de mellemstore og store kirker som ikke har vandbåren varmegivere 

 

Det er nu muligt at få en dansk fremstillede kraftig luft til luft varmepumpe som kan opvarme kirker og overholde kirkens varmecirkulære. Vores kraftige luft til luft varmepumpe erstatter den dyre EL opvarmning af kirker, som ikke har vandbåren varmegivere. 

 

Etablering af de store luft til luft varme-pumper laver Ravnholm Energi i samarbejde med Solar, som assisterer med at dimensionere og installere de store luft til luft varmepumper. 

 

Med de store luft til luft varmepumper kan vi lave fra 35 kW op til 140 kW i kaskade montering. 

HYBRIDANLÆG

Varmepumpecentralens styring kan håndtere andre energikilder som tilskudseffekt.

 

Denne tilskudseffekt anvendes til at supplere på årets koldeste gradtimer, hvor varmepumpens effekt ikke er tilstrækkelig.

 

Tilskudseffekten kan være eksisterende gas- eller oliekedler. På denne måde kan man lave meget økonomisk attraktive løsninger.

 

Hvis man ved den dimensionerede udetemperatur lader varmepumpen dække cirka 50% af effekten, vil varmepumpen stadig dække cirka 85-90% af det årlige energiforbrug.

Ravnholm Energi Erhverv lave driftsomkostninger .jpeg

Hybridløsning 

APP paa mobiltelefon-Smart Control.jpeg

Folkekirken kan få en intelligent varmestyring 

Implementering af en intelligent

varmestyring skaber både besparelser og kan styres af medarbejderne via deres egne smartphone

Vi leverer et færdigt varmesystem, som kirkens medarbejdere selv kan styre via deres mobiltelefon. Det vil sige, at graveren ikke skal møde op i kirken for at tænde for varmen og organisten ikke skal tænde for varmen ved orglet, før der skal øves. 

I en undersøgelse fra Djursland med 36 kirker viste det sig, at man kan spare 20-60% ved at indføre varmestyring.

Ravnholm Energi kan i samarbejde med  Danfoss og DVI Energi levere et varmekontrolsystem, som er brugervenligt og giver store økonomiske besparelser. 

Grøn kirke VE-varmecentral Ravnholm Energi.png

I sogne hvor kirken, præstegården og sognehuse mv. ligger indenfor kort afstand, er det muligt at lave et centralt varmeanlæg.

 

Mange kirker i mindre sogne har en unik mulighed for at lave en gennemtænkt løsning med etablering af en varmecentral og et stort fælles jordvarmeanlæg for alle kirkens bygninger.

 

Det er mere effektivt og billigere at installere et centralt varmeanlæg frem for etablering af et mindre varmepumpeanlæg i hver bygning, især hvis man ønsker et jordvarmeanlæg.

Varmecentral og jordvarmeanlæg .jpg

Opbygning af varmecentral 

bottom of page