top of page

Fjernvarme vs. varmepumpe

Opdateret: 18. apr. 2023

Hvad skal man vælge? Hvad kan bedst betale sig?


I Ravnholm Energi får vi de spørgsmål, på næsten daglig basis og nu har vi kigget nærmere på et sagligt svar. Nedenstående beregninger er på dagsaktuelle priser og varierer fra dag til dag eller oplyste tal.Beregningerne har udgangspunkt i priser fra Vestforbrændingen. Vestforbrændingens priser på fjernvarme, er blandt de billigste i Danmark. Hvis man kigger på prissætningen for Nordsjælland, er deres priser ikke reguleret. Det betyder at prisen for fjernvarme i Nordsjælland ligger på samme niveau som et almindeligt gasfyr.Etableringsomkostninger

Etableringsomkostningerne har udgangspunkt i de oplysninger vi har fra Vestforbrændingens kampagnemateriale til husejere. De er også reguleret ligesom deres opvarmningspriser. Hvis vi vender blikket mod Nordsjælland, har vi fået oplyst at der været etablerings omkostninger som har været gratis, men vi har også fået oplyst tal mellem kr. 150.000 til 300.000.


Opsigelse af en fjernvarmeaftale

Opsigelse af en fjernvarmeaftale. Den mulighed frem går ikke at de oplysninger, som er sendt ud i hovedstaden fra Vestforbrændingen. Lige så til de informationsmøder, der er afholdt, har borgerne heller ikke kunne få et svar på dette spørgsmål. Dvs. at man umildbart kan konkludere at man som forbruger ikke kan komme ud af en fjernvarmeaftale.


Solenergi er gratis grøn strøm til varmepumpe

Hvis man vælger at få installeret solenergi, som kan producere strøm til eget forbrug. Vil man store dele af året få gratis grøn strøm til drift af varmepumpen. Ved at installere fjernvarme, fremfor en varmepumpe, vil man ikke have denne udnyttelsesmulighed og skal betale fuldpris for opvarmning af ens centralvarme og brugsvand. Hvis man tage udgangspunkt i den overstående beregning, vil man cirka kunne halvere varmeudgiften med yderligere kr. 4.000 årligt. Dvs. at en opvarmning med en varmepumpeløsning koster kun en 1/7 af hvad en fjernvarmeløsning koster.


56 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page